Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Η πιο εντυπωσιακή και τεχνολογικά προηγμένη Live Web camera στην Ελλάδα από την Terracom

Στις 12/12/2010 εγκαταστήσαμε σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό κατάστημα http://www.plantron.gr και το site χιονοδρομίας http://www.snowguide.gr την πιο εντυπωσιακή και extreme live web camera στην Ελλάδα.

Είναι εντελώς αυτόνομη, μιας και τροφοδοτείται με ρεύμα από ηλιακά πάνελ και στέλνει την εικόνα μέσω GPRS από κινητή τηλεφωνία.
Η τοποθέτηση έγινε στο βουνό Τύμφη (Γκαμήλα), στα 2.000 μέτρα υψόμετρο, στο διάσελο όπου βρίσκεται το καταφύγιο της Αστράκας.
Στην εικόνα που στέλνει η κάμερα διακρίνεται σε πρώτο πλάνο κάτω δεξιά το καταφύγιο, μέρος από το διάσελο, ενώ δεσπόζουν στο βάθος οι κατακόρυφοι βράχοι της Αστράκας και φαίνεται καθαρά το λούκι της Δημοκρατίας.
Να πούμε εδώ πως είχε προηγηθεί και μια προηγούμενη μερικά αποτυχημένη (λόγω τεχνικού προβλήματος ) προσπάθεια στις 27/11/2010.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την τεχνική μας ομάδα που εργάστηκε για να φέρει σε πέρας αυτό το πραγματικά δύσκολο έργο και ιδιαίτερα τον Αποστόλη Ρουμελιώτη που όχι μόνο είχε και έχει την ευθύνη για το καλό τελικό αποτέλεσμα, αλλά και που έκανε δύο φορές την ανάβαση Πάπιγκο-καταφύγιο με βροχή, κρύο, χιόνι και αέρα.
Επίσης να ευχαριστήσουμε για τη βοήθεια και τη συμμετοχή στις αποστολές για την τοποθέτηση, τους: Γιώργο και Νατάσα από την Αθήνα, Μιχάλη από τη Λάρισα, τον Κώστα το γιατρό και στον Σταύρο από τη Θεσσαλονίκη, τον Άλκη από τα Γιάννενα καθώς και την Τυμφαία Έπαυλη (http://www.tsepelovo.com) για τη φιλοξενία στο Τσεπέλοβο, όπως και τον Κώστα από τα Πράμαντα για τα καταπληκτικά ψημένα παϊδάκια! Να μην ξεχάσουμε το σκυλάκι τον Άικο που μας συνόδευσε σε και τις δύο αναβάσεις.
Το link για την παρακολούθηση της εικόνας από την κάμερα είναι εδώ http://www.terracom.gr/node/85
Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από τις δύο προσπάθειες καθώς και από την παγωμένη Δρακόλιμνη!

1 σχόλιο: